Műhorizont - attitude indicator
Adni jó!

Válni kell – Sosem késő újra vágyni

Nem én vagyok az egyetlen, sem az első, sem pedig az utolsó, aki felismeri, hogy válni kell. Néha évekig is elhúzódik, néha villámcsapásként ér az újra vágyni érzése. Néha a körülmények kikényszerítik, de sosem lehet túl késő.

Így történik ez most is.

Hát, ez is elmúlt. Mármint 2016.
Látom, ahogyan a Facebookon ismerősök és ismeretlenek, magánszemélyek és cégek ontják egymásra a jobbnál jobb kívánságaikat. Na és persze rám is. 🙂

Én meg… ? Andre Rieu-t hallgatok és közben filozofálgatok a múltról, a jövőről, az emberekről, na és egy kicsit magamról.

Mindeközben ide libben a finom szilveszteri sajtos krékerem illata. A szigorúan diétás receptjét hamarosan megtalálod az Éhes vagy? menüpont alatt. Ne szaladj! Mondom, hogy hamarosan. Talán holnap? Inkább nem ígérek semmit, de azt bizosan be is fogom tartani. 😀
Bocs, hogy nem tettem fel előre, most tesztelem. Tudod, itt minden ötlet, tipp, tanács és trükk csak kipróbálás után olvasható. Akár működik, akár nem.

Régóta vagyok fiatal, ezért tudom, bármi is történik, az nem véletlen, se nem jó vagy kevésbé kedvező. Minden csak azon múlik, mit gondolunk róla. Hiszen ez váltja ki, hogy miként fogadjuk.

A pillanatnyi örömön túl, eltölt-e az elégedettség érzése is, amikor nyilvánvalóan kellemes, ami éppen eltalált bennünket?  Bizony-bizony a legtöbbünket csak nagyon ritkán és akkor is – többnyire – kérész életű érzés, mert a jót természetesnek vesszük.
Hiába mondja a dal, hogy „csak a szépre emlékezem”.

Azonban, amikor nemszeretem dolog kerül a batyuba, elszomorodunk, háborgunk, elégedetlenkedünk, dühöngünk – temperamentumtól függően. Egyáltalán nem – vagy csak nagyon hosszú idő alatt – sikerül megbarátkozni a helyzettel.

A halhatatlanságot ugyan nem kaptuk meg, de a tudás megszerzésének lehetőségei határtalanok és túlélésre vagyunk programozva. Ezért reménykedünk – sokszor a józan észnek ellentmondóan – és kapaszkodunk az utolsó szalmaszálba is.
Műhorizont - attitude indicator
A kép forrása: Google
 A repülőgépek műszerfalán a legfontosabb kütyü a műhorizont. Ezzel tájékozódnak a pilóták éjszakai- vagy egyéb rossz látási viszonyok között. A pilótáknak figyelniük kell a műszer üzenetét és a jelzésnek megfelelően korrigálni a gépüket. Hiszen nemcsak a velük utazó ismerős- vagy ismeretlen emberek bízták rájuk az életüket, de bizony a sajátjukat is kockáztatják, amikor elveszik a tekintetüket erről a műszerről.
 
Bennünk, emberekben is van egy ilyen műszer. Úgy hívják, hozzáállás. Mi azonban cefetül szerencsések vagyunk, hiszen a beépített attitüdünket bármikor felülírhatjuk. Többnyire tesszük is, mert a reakcióinkat aszerint engedjük szabadjára, hogy éppen akkor milyen társaságban vagyunk. Egészen másként viselkedünk a munkahelyen, mint a családban vagy egy baráti buliban, hogy a sarki kocsmáról már ne is beszéljek.
 
Amikor ismered az irányt, tudod, merre tartasz és mivé akarsz válniamikor tisztában vagy önmagaddal és nem csak áltatod magadat, akkor a stabil értékrended vigyáz rá, hogy ne legyél játéka mindenfele szélnek. 
 
Nehéz? Inkább azt mondanám, nem könnyű, de nem is lehetetlen. És mekkora mázli, hogy kizárólag rajtad múlik, mert ezt a belső műszeredet más nem babrálhatja, csak Te irányítod.
 
Tudtad, hogy a jót azért kapjuk, hogy örüljünk neki, merjünk többre vágyni és találjunk rá az odavezető útra?
Na és, ha így nézzük, akkor a rossz is jó, hiszen tapasztalatokkal gazdagít és megtanít úgy élni, hogy legyen mit mesélni. 🙂
Zárásként elmondom, mit teszek én. Úgy gondolom, a legjobb, amit tehetek, hogy elengedem a múltat és elválok ettől az évtől is. Menj utadra bölcs 2016, nekünk most válni kell.
 
Hívom és várom a jövőt,  ölelő karokkal, nyitott szívvel, figyelő elmével, látó szemekkel és értő fülekkel. Isten hozott szépreményű 2017!

BíborHírek! Kérem!

Ugye érdekel, mi jöhet még? Elküldöm Neked. Kérd a Bíborhíreket!

Őszintén érdekel a véleményed! Mit szeretnél itt látni? Miről beszélgetnél a legszívesebben?

Írd meg a Hozzászólásokban vagy a Bíborkalaposok facebook oldalán!

(Visited 106 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .