Adni jó!

Influenza elleni védekezés – vitaminbomba

A „közelítő tél” egyik legbiztosabb jele, hogy – menetrend szerint – megjelenik, a várható influenza járvány esetére, az elmaradhatatlan új vakcina. Ismét napirendre kerül a nagy kérdés, oltassak vagy ne oltassak?

Védekezni – természetesen – kell az influenza vírus ellen. Szerinted melyik a legkellemesebb és a leghatékonyabb módja annak, hogy a szervezeted megkapja a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat?

Ez megoldható zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztásával?

A tárolás és szállítás során – függetlenül attól, hogy Magyarországon termett-e vagy importálták – sokat veszítenek tápanyag- és vitamin tartalmukból. Ma már bevett szokás, hogy „éber kómában” tartják őket azért, hogy túléljék a hosszú és rázós utat a betakarítástól  a hűtőházakon át a tányérodig. Ez a folyamat meglátszik a magas fogyasztói árakban is. A bionak minősítettek pedig még ennél is sokkal drágábbak. Ezt Te is tudod.

Azt is biztosan tudod, hogy a szervezeted számára napi szinten szükséges vitamin-, ásványi anyag- és nyomelem mennyiséget – élelmiszer formájában –  képtelen vagy megvenni és megenni.

A gyógyszergyárak erre már nagyon régen rájöttek és kitalálták a különböző pótszereket, amelyek részben vagy egészen „műanyagok”.

Lévai László nagy tapasztalattal rendelkező természetgyógyász, gyógynövény készítmények fejlesztője és gyártója. Az alábbi cikket ő publikálta erről:

Itt van az ősz, itt van újra! A nyári feltöltődés után itt van az ősz. Akinek sikerült, az nyaralt, feltöltődött testileg, lelkileg. Evett friss gyümölcsöket, akár narancsot, banánt abban az országban, ahol az megterem. Esetleg ihatott frissen facsart gyümölcsleveket, literszámra. Azonban az ősz beköszöntével ezek a vitaminok szép lassan kiürülnek a szervezetünkből és gondoskodnunk kell a folyamatos utánpótlásról a rendelkezésre álló eszközök segítségével.

Lehetőségünk természetesen továbbra is fennáll, hogy frissen facsart narancslevet vagy bármely más gyümölcs levét megigyuk, csak most már a hazai botokban megvásárolható, kényszer érlelt gyümölcsöket használhatjuk fel. Sok számítást elvégeztek orvosok, természetgyógyászok, életmód tanácsadók, hogy melyik gyümölcsből hány kilogrammot kell elfogyasztanunk ahhoz, hogy testünknek a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket biztosítsuk.

Fizikai lehetetlenség citromból napi két-három kilogrammot megenni vagy almából, köréből 8-9 kilogrammot, hogy az alapvitaminokat bevigyük szervezetünkbe. Nehezen viselnénk, hogy sárgarépából szintén napi 2-3 kilogrammot fogyasszunk, csakhogy a napi A-vitamin pótlás megtörténjen.

Mi akkor a lehetőségünk arra, hogy megadjuk a szervezetünknek azt, amire szükségünk van, de ne kelljen naponta 8-10 kilogramm zöldséget-gyümölcsöt elfogyasztani, ráadásul naponta több ezer forintot elkölteni?
Ha 1 kg almát megvehetünk 300 Ft-ért, de 8 kg-ot kell elfogyasztanunk, az naponta 2400 Ft/fő. Egy 4 tagú család esetében közel 10.000 Ft-ot kellene csak almára költeni, és akkor még nem oldottunk meg mindent!”

Bizony, bizony ezért van szükségünk a jó minőségű táplálék kiegészítőkre. Mivel ez egy 2 ismeretlenes egyenlet – egészség és pénztárca – nem könnyű a helyzet.

Szerencsére vannak alacsonyabb árkategóriában is viszonylag jó minőségű készítmények. A legokosabb valamilyen multivitamint választani.
Az ár mellett az összetételére figyelj. A hatóanyagok összesenjét vonjad ki a termék teljes súlyából. A maradék lesz a vivőanyag. Minél kisebb legyen a vivőanyag mennyisége, mert annál jobb a készítmény. 

Ma már egyre több gyártó természetes, gyógyító növény kivonatot használ és törekszenek a szinergikus hatásra is. 

Még több jó hírt, kipróbált ötletet és egyéni tapasztalatot szeretnél?

BíborHírek! Kérem!

Ugye érdekel, mi jöhet még? Elküldöm Neked. Kérd a Bíborhíreket!
Őszintén érdekel a véleményed! Mit szeretnél itt látni? Miről beszélgetnél a legszívesebben?
Írd meg a Hozzászólásokban vagy a Bíborkalaposok facebook oldalán!
(Visited 101 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .