Adni jó!

Nátha vagy influenza? Ez itt a kérdés.

Nagyon sokan vannak még ma is, akik nem tudják, nem mindegy, hogy nátha vagy influenza, ami éppen kínozza őket.

Pedig nagyon nem mindegy. Sem a tünetek, sem pedig a gyógyulás folyamata szempontjából. A nátha vagy influenza közti különbség egyre időszerűbb.

Lassan, de biztosan ősz lett. Ilyenkor a természet a legszebb, legszínesebb ruháját fokozatosan leveti, csak győzzük gereblyézni, komposztálni vagy zsákolni.

Mi pedig egyre melegebb holmik után kutatunk a szekrényeinkben.
A kicsik is tudják, „rétegesen” kell öltözködni.

Nálunk az ősz legbiztosabb jele az szokott lenni, hogy a mellények, pulcsik és kardigánok polca napról napra szellősebb lesz.

A reggeli induláskor hideg van, fázunk. Napközben aztán az iskolapadban landol vagy a buszon, villamoson felejtődik a meleg holmi. Az esernyőről vagy az esőkabátról  ne is beszéljünk.

Haza induláskor kinek jut eszébe? Nem hiányzik. Bár „foga van a Napnak”, de melegünk van.

Az időjárási frontok és ciklonok átjáróháza a Kárpát-medence. Különösen az utóbbi hetekben – akár 24 órán belül is – többször jelentős hőmérsékleti változásoknak voltunk kitéve. Aztán jött egy kis csendes eső, nagy bolondos széllel. Ennyi fajta hatás-ellen hatás kivédése még az erős szervezetet is meggyengíti és máris kész a meghűlés vagy felfázás.

Az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözködés mellett más hatékony eszközöket is használhatsz. Olvasd el milyen praktikus, könnyen megvalósítható tanácsokat ad egy diplomás természetgyógyász.

Tudod-e mi a különbség a nátha és az influenza között?

„Régi tapasztalat, hogy sokat összetévesztik az influenzát az egyszerű náthával.”

Mikor vagyunk influenzásak?

  • légszomjunk van vagy sípoló hangon vesszük a levegőt,
  • étvágytalanok vagyunk,
  • a tüdőnk, a torkunk, a füleink túlzottan fájnak,
  • 3 napig tartó magas lázunk van.
Piros orrú kislány, takaróba burkolva, lászájában lázmérő
A kép forrás:www.eft-liberteemotionnelle.com

Mikor vagyunk náthásak?

  • tüsszögünk,
  • el van dugulva az orrunk,
  • csöpög az orrunk,
  • folyik az orrunk.

El akarod kerülni a fuldokló köhögést? És a sok-sok törléstől kivörösödött fájó orr érzését?   

„A megelőzés a legjobb út!
Az immunrendszeredet támogatni, erősíteni kell megfelelő táplálkozással, napi minimum 2 liter víz fogyasztásával, mozgással, relaxációval. A vitaminok, ásványi anyagok napjainkban – még az egészséges táplálkozás mellett is – nagyon alacsony szinten vannak a szervezetünkben, ezért célszerű étrend kiegészítőkkel pótolni azt.

Ha mégis kialakul a betegség, a következőket tanácsolom:
A C-vitamin egy vírusellenes szer. Az állatokéval ellentétben, a mi szervezetünk nem képes előállítani a C-vitamint, így azt táplálékkal vagy étrend kiegészítőkkel kell bejuttatni.

Nagy dózisban hatásos a vírusfertőzés megelőzésében és a gyógyítás elősegítésében. Ha megfelelő adagban és időben visszük be a C-vitamint, akkor a legjobb eszköz a vírusos megbetegedések hatékony gyógyításában.

A nagyon magas adat, amilyen az 7 napra elosztott 30.000-200.000 mg figyelemre méltóan NEM mérgező hatású és az orvosi megfigyelések szerint, olyannyira sokféle vírusos betegséget gyógyít, mint például az influenza, a hepatitis, a vírusos tüdőgyulladás, sőt még a járványos gyermekbénulást is.
A C-vitamin a daganatos betegségek elengedhetetlen vitaminja, antioxidáns hatása felbecsülhetetlen. Serkenti a sebgyógyulást, a vas felszívódását, valamint lassítja az öregedést és hasznos a szürke hályog megelőzésben is.

Az egészséges embernapi C-vitamin adagja 2.000-20.000 mg között mozog. A mennyiség nem téves, valóban ekkora mennyiségre van szükség az egészséges mindennapokhoz.

Természetes előfordulása: káposztafélék, paprika, citrusfélék, minden piros gyümölcs, papaja, kivi stb.

Egészséges élni, táplálkozni, gondolkozni. Ez az, ami erővel tölt fel bennünket. Ezeknek hiányában alakulnak ki a betegségek és fogékonyak leszünk a fertőzésekkel szemben.
Különösen veszélyeztetett korosztály a gyerekek és az idősek.
Fordítsunk rájuk megkülönböztetett figyelmet, mert az egyiknek köszönhetjük az életet, a másiknak meg adtuk az életet, ezért felelősek vagyunk értük!

Magunkért meg azért tegyünk meg mindent, mert tudatosságunkkal példát mutatunk MINDENKINEK.”  Gattyán Szilvia

Még több jó hírt, kipróbált ötletet és egyéni tapasztalatot szeretnél?

BíborHírek! Kérem!

Ugye érdekel, mi jöhet még? Elküldöm Neked. Kérd a Bíborhíreket!

Őszintén érdekel a véleményed! Mit szeretnél itt látni? Miről beszélgetnél a legszívesebben?

Írd meg a Hozzászólásokban vagy a Bíborkalaposok facebook oldalán!

(Visited 242 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .