Karima alatt, Küldetésem, Nőkről - Nőknek - Nőkkel

Küldetésem

Tudtátok, hogy már az ókorban is divat volt a fej befedése? Persze, nem ezért választottam a küldetésem jelképének. 🙂

Számomra a kalap szimbólum. A miértjének megértéséhez tekints vissza velem a – néhány sor erejéig – a múltba. Tudom, meg fogod érteni, honnan veszem a bátorságot, miért is vállalom, hogy ez a honlap segíteni fog Neked. Ki vagyok én, hogy azt merjem mondani: küldetésem van?

Kezdjük egy fogalom értelmezéssel! „A kalap egy fejfedőfajta, amit az időjárás ellen, társadalmi, vallási okokból, illetve divatkellékként is viselnek. A történelem során a kalap sokszor a viselője társadalmi helyzetét is jelezte. ”  Mondja a Wikipédia.

Például a rómaiknál a szabadság jelképévé vált, ezért aztán – amikor egy rabszolgát felszabadítottak – kapott egy kerek és hegyes kalapot.
A X. század során kezdett általánossá válni  a kalap viselete.
A nők mindig is tudták és – természetesen – ma is tudják, a kalap zseniális kiegészítője az öltözéküknek.
Te is ismered a titkot: a kalap öltöztet, megszépít, növeli az önbizalmad, oda vonzza a tekinteteket, irigységet kelt a többi nőben és érdeklődést ébreszt a férfiakban. Elfedi a frizurád esetleges hiányosságait addig, amíg végre sikerül időt szakítanod a fodrászra.

Tehát: ápol és eltakar:)

A karima – ami megkülönbözteti a sapkától – nyáron óvja a viselőjét az ultraibolya sugarak káros hatásaitól, télen pedig a hidegtől és a széltől, sőt elvezeti a csapadékot.
A nők számára azonban soha nem időjárás függő, hogy mikor legyen kalap a fejükön.

Emlékszel Szutyejev: Vidám mesék c. könyvében  a gomba történetére?

Először csak akkora volt a kalapja, hogy egy hangya éppen elfért alatta, amikor eleredt az eső.

Jöttek a csuromvizes állatok sorban, egymás után: a pillangó, az egérke, a veréb, a nyúl, a róka (ő kénytelen volt tovább menni, mert elrejtették a nyulat előle:). És, amikor újra kisütött a nap, csodálkozva látták, hogy akkorára nőtt a gomba – és vele együtt a kalapja -, hogy mind az öten elfértek alatta.

Nos, hogy mindezt miért mondtam el?  Azért, hogy a „Sok jó ember kis helyen is elfér” közmondás eszetekbe jusson? Igen, azért is. Legfőképpen azonban azért, mert arról szól, amiért a BíborKalaposok.hu  megszületett.

Rólad, rólunk, Neked és nekünk. A Nőkről – a Nőknek. A hétköznapjaidról és az ünnepeidről. Az örömeidről és a bánataidról. A sikereidről és a kudarcaidról.  A karrieredről és a hobbidról. A munkádról és a családodról. A  félelmeidről és a biztonságodról.

Egyszóval, az életedről. Rólad, Neked és – természetesen – Veled.

Ugye, ismered a mondást, hogy minden ember magából indul ki? Én sem vagyok kivétel. Ezért osztom meg Veled az életem tapasztalatait. És azért, hogy bátran vágj bele ismeretlen dolgokba, mert sikerülni fog Neked is, ha nekem sikerült.

A kudarcaimat, fájdalmaimat és sebeimet sem fogom véka alá rejteni. Azzal a nem titkolt céllal, hogy segítsek vele Neked a tieidet elkerülni, de legalább ép lélekkel átvészelni és túlélni azt, amikor legtöbbször azt hisszük, kibírhatatlan.
Arról beszélgetünk, amiről csak akarsz. Megosztjuk egymással tapasztalatainkat, trükkjeinket, ötleteinket.

Együtt a – védelmet,  nyugalmat, biztonságot adó – bíbor kalap alatt.

A Bíborkalaposok a mi társalgónk: női témák, tervek, trükkök, tippek, tapasztalatok és tanácsok.

Akarsz pénzt, időt és nyugalmat teremteni magadnak?

Várunk Téged, legyél a barátunk!

Mielőtt elmennél, kérlek, nézz körül! Van itt más olvasni való is, sőt lesz még több is. Tetszik Neked?

BíborHírek! Kérem!

 

Ugye érdekel, mi jöhet még? Elküldöm Neked. Kérd a Bíborhíreket!


Őszintén érdekel a véleményed! Mit szeretnél itt látni? Miről beszélgetnél a legszívesebben?

Írd meg a Hozzászólásokban vagy a Bíborkalaposok facebook oldalán!

(Visited 114 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .