Adni jó!

A Telihold hatásai – 1. rész

2017.11.04.-Telihold a csillagász szemével

Csillagászatilag a Telihold azt jelenti, hogy végetért a Hold II. fázisa. Éppen félúton jár az égi országútján.

Ilyenkor a Nap szemben áll a duci TeliHolddal. Asztrológiai szempontból más jelentősége is van, mint egyszerűen a bolygók aktuális pozicójának meghatározása, mert az égitestek analógiáját vizsgálják.

Érdemes odafigyelni a +- 2 napos szabályra, mert ezek a hatások a Holdtölte teljessé válása elött 2 nappal és utána 2 nappal is működnek.
 
Miért van ez így?
 
Az Univerzum forgószínpadán a Föld az, aki a Nap és a Hold között helyezkedik el. Ez azt jelenti, bolygónk egyszerre kerül a 2 másik égitest gravitációja alá.
Így aztán egyáltalán nincs mit csodálkozni azon, hogy felforgatja a megszokott kis világunkat.
 
Szerencsére nem változunk farkasemberré, de bizony rányomja a bélyegét a hangulatunkra. Hát még akkor, ha ki sem tudjuk aludni magunkat rendesen.
Fontos, hogy tudatosan türelmesek legyünk és fékezzük meg az indulatainkat. Önmagunkkal és a körülöttünk lévőkkel szemben egyaránt.
 
A Telihold dagály hatása a testünk folyadék háztartását is csúcsra járatja. Még a legkisebb sérülés is intenzívebben vérzik, mint más napokon. Ezzel a sebészek is tisztában vannak, ezért az ütemezett műtéteket többnyire más napokra időzítik.
 
Ez a felduzzadt folyadék hatás érzékelhető a női ciklus tisztulási szakaszában is. Attól függetlenül, hogy ez részben természetes, még figyelni kell rá, hogy ne váljon kórossá folyamattá.
A stresszmentes elválasztásra a Telihold napja a legalkalmasabb
 
Amikor újszülött érkezik a családba, az édesanyák tudják, hogy a legegészségesebb az anyatejes táplálás. Többnyire sikerrel is járnak, mert nagyon akarják, hiszen nekik is, de elsősorban a babának ez a legjobb megoldás.
Az első gyermeknél még nincs tapasztalatuk abban, hogy a szopiztatás végleges befejezése, az elválasztás, tud nagyon nehéz is lenni.
Pedig csak arra kell figyelni, mikor lép a növő Hold a II. negyedbe. Aki ekkor kezdi el és napról napra alkalmazza a védőnő tanácsait a hozzátáplálás témában, éhezés, sírás és kínlódás nélkül a Telihold napjára éppen be tudja fejezni az elválasztást.
Anyuka és kicsinye egyaránt elégedettek, kiegyensúlyozottak lesznek, mert stresszmentesen léptek át a gyermek fejlődésének következő fázisába.
Te hogyan reagálsz a Teliholdra? 

Írd meg itt a Hozzászólásokban vagy a facebook oldalunkon! Őszintén érdekel a véleményed, hidd el!

BíborHírek! Kérem!

Amennyiben érdekesnek és/vagy hasznosnak tartod, amivel itt találkoztál, csatlakozz azokhoz, akik már elsőkézből olvassák az új írásaimat! Elküldöm Neked. Kérd a Bíborhíreket!

Írd meg bátran, mit szeretnél itt látni? Miről beszélgetnél a legszívesebben?

(Visited 96 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..