Adni jó!

Ilyen nemzet a magyar – eszes és ösztönös

Szerinted milyen nemzet vagyunk? Ha 1 szóval kellene válaszolnod, biztosan azt mondanád, hogy a magyar, lovas nemzet.

Ez igaz, de azért van itt még más is. Mindenféle jelzőket aggatnak ránk és mi is magunkra, attól függően, milyen értelemben nézzük. Kis hazánk hírét a nagyvilágba az okos, eszes feltalálóink alapozták meg. Ugyanakkor igen erős késztetésünk van az ösztönös cselekvésre is. Miért ilyen nemzet a magyar?

 

Eszes és ösztönös, mint a Kentaurok

Gondoltad volna, hogy Nyilas nemzet vagyunk? Mondhatnád, hogy persze, hiszen mindenki ismeri a történetet, hogy a kalandozó magyaroktól annyira féltek a nyugati országok, hogy még imáikba is belefoglalták ezt a könyörgést: “A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket.” A legutóbbi kutatások szerint Kossuth Lajos használta először ebben a változatban és az eredeti sem latinul, se pedig magyarul nem így vagy nem éppen így szólt. Ebbe én most semmiképpen sem szeretnék belemenni. Annál inkább kihagynám, mert 889-be – Attila korába – nyúlik vissza a történet.

Mit is jelent a Nyilas? Nézzük meg, hogy tényleg milyenek is vagyunk mi, magyarok!

Arról már többször is volt szó, hogy minden csillagjegy – természetének alapját – az uralkodó bolygójától kapja. Jelen esetben ez a bolygó a Jupiter. Az elemzés alapját ugyan nem képezi, de azért ne feledjük el, a bolygó hatása mégis csak ott ott található a jegyben. Az analógia soha nem hazudik. 🙂

Országok horoszkópjának esetében azonban elsősorban a csillagjegy tulajdonságait vizsgáljuk. Miért?
Mondok két okot is:

    • Horoszkóp képletet – a pontos elemzés érdekében – születési helyre és időre állítanak fel az asztrológusok. Bármilyen kicsi ország is vagyunk a 96 ezer négyzetkilométerünkkel, melyik helyre vagy településre essen a választás? Főváros centrikusságunk miatt adja magát, hogy Budapestet jelöljük ki. Vizsgáljuk csak meg a földgömböt! Magyarország az északi-szélesség 46 és 48 fok, valamint a keleti-hosszúság 16 és 23 fok között terül el. Budapest földrajzi koordinátái pedig: északi-szélesség 47 fok 30 perc és keleti hosszúság 19 fok 4 perc. Ugye érted már, hogy ez miért nem lehet a jó megoldás?
    • A születési idővel is gondok vannak. Őseink annyira siettek a honfoglalással, hogy elfelejtették adminisztrálni, hogy mikor is léptek be a Kárpát-medencébe. 🙂 Igen, jól gondolod, vannak pontos és jól ismert történelmi dátumaink, amelyeket lehetne használni. Szerinted mikor született Magyarország? Melyik időpont legyen a befutó? Például: Valamelyik fergeteges harci győzelem? Esetleg az egyik fájdalmas csatavesztés? Pest-Buda egyesítése? A 3. köztársaság kikiáltása? Az EU csatlakozás dátuma? Szóval, ez sem igazán járható út.

Ezért aztán egy nagyon pontosan dokumentált eseményt használunk már egy jó ideje, mégpedig Pest-Buda egyesítésének időpontját. Egy korabeli, törvényesen hitelesített dokumentum szerint, ez 1873. október 25. 10 óra 45 perc volt.

A besorolás azonban ennél sokkal régebben megtörtént, mert Ptolemaiosztól származik. Görög matematikus, csillagász, geográfus, asztrológus és költő volt. 85/90 körül született és 168-ban halt meg. Az ő alkotása a Ptoleimaioszi világkép.
Az országokat – az ott élő népek és népcsoportok viselkedése alapján – jellemzik bizonyos tulajdonságok. Mindezek figyelembe vételével és a földrajzi elhelyezkedése alapján, sorolta be Ptolemaiosz hazánkat a Nyilas állatövi jegyhez. Ugyancsak ehhez a jegyhez tartozik még Ausztrália, Dalmácia, Madagaszkár, Provance, Spanyolország, Szerbia, Toscana.

Történelmi érdekességként mondom, hogy a Nyilaskeresztes párt neve is ettől az állatövi jegytől származik.

A Nyilas jegy jellemzői
Szereti a társaságot, a barátokat, haverokat
, de – a tűz elemből fakadóan – magának való, az elköteleződést nem szereti. Könnyen megsértődik, ha az igazát kétségbe vonják. Egyrészt – talán – ezért sem vagyunk összetartóak? 🙁

Büszke és bátor. Számtalan történelmi példát ismerünk a magyarok hősiességéről.

Fantáziája utolérhetetlen, eszes, okos, furfangos és szellemi képessége lenyűgöző. Az eszével igyekszik a vezető pozíciók megszerzésére. Ez meglátszik abban is, hogy mennyire innovatív, milyen sok tudóst és találmányt adtunk már a világnak.

Ugyanakkor képes az esetlegességeket, ötleteket valóságként, megtörtént dologként kezelni. Nézz csak körül az interneten. Feltételezések miatt képesek az emberek egymás “torkának” esni.

Vonzzák a tág horizontok, a részletekkel nem szeret foglalkozni. Ezért erősen hajlamos a túlzásokra, a realitások figyelmen kívül hagyásával. A tipikus példája ennek az ösztönös, átgondolatlan vásárlói viselkedés, a túl költekezés, az eladósodás. A jegy kettősségéből – a Kentaur feje ember, a teste ló – adódóan néha a földön jár, néha az idealisztikus elképzelései világában. Másrészt – talán – ezért sem vagyunk összetartóak? 🙁

Szép ország a miénk. Nagyon szeretem. Ha ismered hazánkat és/vagy jártál már külföldön, akkor van összehasonlítási alapod. És az ideérkező turisták is ezt támasztják alá. Arról már ne is beszéljünk, hogy a magyar nők szépsége világhírű.

Jupiteri hatás, hogy hisznek az emberek a szerencsében. Lottóznak, sorjegyeket vásárolnak, fogadásokat kötnek, ezektől várják a sorsdöntő fordulatot. A fizikai valóság „felesel” a szellemiséggel. Tisztában vannak az esély kicsinységével, de mégis… hátha… talán…

Ugyanígy vannak az alkohollal is. Tudják, hogy ártalmas, különösen, ha mértéktelenül fogyasztják. Mégis leisszák magukat a sárga földig, sőt még autót vezetnek ilyen állapotban. Hisznek benne, hogy sikerülni fog, épp bőrrel és büntetés nélkül megúszhatják.

Az egészségük megőrzésével szintén ezért nem számolnak. A mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás következtében kialakult székrekedés, hasmenés – emésztőrendszeri problémákinfarktus, embólia, daganatos betegségek velük úgysem történhetnek meg. Ezek mind-mind másokat – a szomszédot, a kollégát, a gyerek iskolatársának szülőjét – érnek csak utol. Őket elkerüli esetleg… talán… hátha… Egyszóval, hazardíroznak még az életükkel is, annyira bíznak a szerencséjükben.

Nem így a multik. Ők nem bíznak semmit a véletlenre. Ők tisztában vannak vele, mit lehet jó áron eladni Magyarországon, a magyaroknak. Elég csak megnézni, mit reklámoznak a médiákban.
Ma már Ptolemaiosznak sem kellene annyit számolgatnia. 🙂

Mit is?

  • nyereményjátékokat,
  • hiteleket,
  • italokat,
  • hashajtókat,
  • fájdalomcsillapítókat
  • stb.

Emlékszel, mit írtam az elején a besorolásról? “Az országokat – az ott élő népek és népcsoportok viselkedése alapján – jellemzik bizonyos tulajdonságok. Mindezek figyelembe vételével és a földrajzi elhelyezkedése alapján, sorolta be Ptolemaiosz hazánkat a Nyilas állatövi jegyhez.”

Ptolemaiosznak tökéletesen igaza volt és akár hiszed, akár nem, a fenti horoszkóp ábrából ugyanez olvasható ki.

Még több jó hírt, kipróbált ötletet és egyéni tapasztalatot szeretnél?

BíborHírek! Kérem!

Ugye érdekel, mi jöhet még? Elküldöm Neked. Kérd a Bíborhíreket!
Őszintén érdekel a véleményed! Mit szeretnél itt látni? Miről beszélgetnél a legszívesebben?
Írd meg a Hozzászólásokban vagy a Bíborkalaposok facebook oldalán!
(Visited 58 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..