Adni jó!

A Hold mégis sajtból van?

Ahogyan azt a Bergendy együttes és Demjén Ferenc is már réges-rég megénekelték, “mégis sajtból van a Hold”.  A “sok éhes kutyagyereknek” biztosan. 🙂

Na és, mi van velünk, az egyszerű földi halandókkal? Akár sajt, akár kifli, a Hold bizony ott van a mindennapjainkban, még a tányérunkon is.

 

A Földre és az élőlényekre gyakorolt hatását lehet tagadni, de elbújni előle senkinek sem sikerül. Ezen az se változtat semmit, hogy járt-e ember a Holdon vagy sem.
Mióta világ a világ, a Föld éjjeli lámpása és hűséges kísérője a Hold. Egyiptom, Mezopotámia, India, Kína síkságain élt népek leletei igazolják, hogy a Hold és a Nap járásának megfigyelése fontos volt az emberi élet fenntarthatósága érdekében. Az emberek, az ismeretlentől való félelmüket úgy próbálták legyőzni, hogy észleléseiket lejegyezték, és az eredményeiket felhasználták.
A szabad szemmel is látható égitestek mozgásának és viselkedésének hatását – a természeti jelenségeken túlmenően – összefüggésbe hozták az emberi szervezetnek és magának az embernek a viselkedésével. Ezeket, a kölcsönös megfeleléseket, sok ezer évvel ezelőtt felfedezték elődeink és, az így szerzett tapasztalatokat, felhasználták a mindennapjaikban.

Az idő múlásával a megszámlálhatatlanul sok tapasztalat, tudássá érett. Te, aki ma itt a Földön élsz, semmivel sem vagy butább, mint elődeid voltak. Igaz, a technika olyan lehetőségeket adott a kezedbe, amelyek megkönnyítik az életedet és nincs szükséged az égbolt folyamatos kémlelésére ahhoz, hogy a létfenntartásod biztosítva legyen. Ettől még a természet itt van, körülvesz és hat Rád

A Nap mozgása és hatása  – az évszakok változásának köszönhetően – nagyon látványos. A Hold 12x gyorsabban mozog, mint a Nap, de ugyanúgy kiszámítható és nyomon követhető, mint a “nagytestvéré”. 

Az Univerzumban mindennek megvan a maga ideje és ezt a Hold tudja a legjobban. Ezért igazak és működnek még ma is elődeink több ezer éves tapasztalatai.
Az egyik alap elvük az volt, hogy hétfő-szerda-péntek húsmentes napok voltak. Ez számodra mennyire betartható? Egy kis odafigyeléssel biztosan sikerülhet. 

A másik – amelynek már szép számmal vannak követői – a Hold járásával összehangolt táplálkozás. Ebben tudok Neked segíteni. 
Mivel a Hold 2,5-3 napig azonos csillagjegyben tartózkodik, ezért – a jegyváltáshoz kötődően –  főzési- és étkezési ötleteket, tanácsokat kaphatsz tőlem.

Tudtad, hogy az életed minden területét támogatja a Hold? Ebből is adok Neked ízelítőt.

Szeretnéd uralni az életedet? Kezdd a legkönnyebbnél, a tányérodnál!
Aztán jöhet a többi! 🙂

Egészség, ahogyan Hippokratész is csinálta.
Tiszta otthon – fáradság nélkül!
A Te kerted mindig zöldebb!
Tartós szépészkedés – kreatív kényeztetés!
Mindig igazad van – vita nincs, csak eredményes kommunikáció!

Még több jó hírt, kipróbált ötletet és egyéni tapasztalatot szeretnél?

BíborHírek! Kérem!

Ugye érdekel, mi jöhet még? Elküldöm Neked. Kérd a Bíborhíreket!

Őszintén érdekel a véleményed! Mit szeretnél itt látni? Miről beszélgetnél a legszívesebben?

Írd meg a Hozzászólásokban vagy a Bíborkalaposok facebook oldalán!

(Visited 70 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..