December 5.

Télapó sapkás bakancs

Elég volt az agyalgásból? Jól van, akkor tegyük félre a listáinkat. 🙂

Holnap Miklós napja van. Ma egy nagyon kedves kötelességednek tudsz eleget tenni. Nem tartozik ugyan a karácsonyi teendők közé, de – ha teheted – ki ne hagyd. Észrevétlenül kell belecsempészni valami iciripiciri figyelmességet az üres cipőkbe.

Nálatok a Mikulás jön vagy a Télapó?

El ne felejts kitisztítani a csizmádat és kitenni az ablakba! 🙂

Ja, hogy úgy gondolod, Te ebből már kinőttél? Ahogyan én emlékszem, gyerekként nagyon csalódott voltam, amikor rájöttem, hogy ki is a Mikulás. Azzal vigasztaltam magamat, hogy akkor én most már nagy vagyok, mert tudom a titkot, mint a felnőttek. 🙂

Aztán röpke 10-15 év múlva én is ugyan ezt „játszottam” a gyerekeimmel. Hiszen a hagyományt őrizni kell, mert erősíti a gyökereinket, az összetartozás érzését.

Mind eközben fontos, hogy új hagyományokat is teremtsen az emberlánya/fia a családnak. Nálunk született néhány ilyen esemény. Például:

  • Hagyomány lett, hogy már december 4-én este az ablakba kerültek a csilivilire tisztított cipők és december 5-én jött a Mikulás. Kérlek, ne nevess! Nagyon egyszerű oka volt a mi „naptár-reformunknak”. A fiam névnapja december 6-án van. Nem Télapó ő és nem is Mikulás, tehát jár neki a teljes 24 óra Miklós nap.
  • Aztán történt egyszer, hogy az örökre szépek ünnepe nem a veszteségről és az emlékekről szólt, hanem megtelt mosollyal, vidámsággal és reményekkel. November 1. nekünk Marianna napja lett.

Az idő múlásával saját magunk részére is új hagyományokat kell teremtenünk. Legkésőbb addigra, mire a gyermekeink átveszik a Télapó szerepét.

Teremts Te is egy új hagyományt magadnak! Mondjuk azzal, hogy már most jelentkezz be – a 3. gyertya gyújtás utáni hétre – a fodrászhoz, a kozmetikushoz, a körmöshözigényeddel és lehetőségeddel összhangban.

Tudod, „ilyenkor decemberben” még az is szépülni akar, aki tavaly Karácsonykor járt náluk utoljára :). Remélem, még időben szóltam.

(Visited 33 times, 1 visits today)