Adni jó!

Csípnek? Csípd vissza!

Ki szereti a rovarokat? Különösen azokat, amelyek csípnek? Nagyanyám mindig azt mondta, ha csípnek  a szúnyogok, csípd vissza!

Na jó, de hogyan csípjek vissza egy szúnyognak? Egyszerűen, Ne engedd, hogy megcsípjen.

Szerencsésnek mondhatom magamat, mert nem irtózom tőlük, de azért egyiket-másikat biztosan nem venném a kezembe. 😀

Mindannyian bogarasak vagyunk egy kicsit, a szó valódi értelmében. Van, aki szereti őket és van, aki nem. Abban azonban egyetértés van a két tábor között, hogy a rovarcsípések nem veszélytelenek.

A bolhák, a kullancsok, a legyek, a pókok, a szúnyogok és “egyéb állatfajták”  nagyon sokféle betegséget képesek terjeszteni.

Ezt a képet most készítettük a karomról. Az a piros folt egy szúnyogcsípés “hozadéka”. Szerencsémre – az 1 hétig tartó, lázzal kísért rossz közérzeten és fizika gyengeségen kívül – mást nem okozott.

Beköszöntött a várva várt nyár és egyre több időt töltünk a szabadban. Kiülünk a kertbe, a teraszra. Jól tud esni egy fárasztó nap után vagy hétvégén a családdal, barátokkal, csak úgy lafatyolni egy kicsit.

Napnyugtáig a szemtelen piaci legyeket hessegetjük, utána meg a szúnyogok jönnek látogatóba. Igyekszünk mindenféle úri huncutságot bevetni, hogy távol tartsuk őket. Aki okos és előrelátó nem várja meg a lakhelye szervezett szúnyogirtó akcióját.

A természet bölcs és a gyógyírt már korábban megteremtette, mint a nyavalyát. Többek között ezért is szeretem a természetes megoldásokat. A műanyag és soha le nem bomló szúnyogháló helyett fűszer- és gyógynövényeket teszek az ablakba és a bejárati ajtó mellé.

Persze, ez nem  mindig járható út, például a teraszon az asztalnál, egy estébe hajló sütögetés esetében célszerű mást is alkalmazni.

A Lifebuzz-on találtam az alábbi videó eredetijére. Megtetszett és gondoltam, minek várjak karácsonyig. Pofon egyszerűen megoldható vele a szúnyogok és a legyek távol tartása.

A gondolatot tett követte és belecseppentettem egy kevés kis eukaliptusz és citromfű olajat. Csináld utánam és ezzel aztán  7 in 1 sikered lesz!

  1. Élvezni fogod az otthonod illatát.
  2. A repülő rovarok riadóláncot alkotva, nagy ívben elkerülik a lakásodat.
  3. A teraszról a szúnyogok és a legyek fejvesztve menekülnek.
  4. A gyümi C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszert, persze csak akkor, amikor megeszed.
  5. Olcsó és nagyon egyedi “lakberendezési tárgy”.
  6. Többször is újra töltheted, bármilyen illóolajjal variálhatod.
  7. Óvod a természetet, mert komposztálható.

Tadaaam! És most lássuk a videót!

Mit tegyél, ha egy szúnyoglány mégis rád cuppanna?

A vakarását, kapirgálását felejts el, mert csak nagyobb és fájdalmasabb lesz a “harapás” nyoma, ráadásul sokkal jobban fog viszketni.
Tudom, hogy ez egy ösztönös mozdulat, de a körmöddel csak nagyobb sebet fogsz csinálni és el is fertőzheted.

Első lépésben fürdesd meg a csípést meleg vízzel. Igen, jól látod, meleg vízzel. Miért? Fellazítja a bőrödet és utána már sokkal gyorsabban szívódik fel az enyhülést hozó hatóanyag.

Még több jó hírt, kipróbált ötletet és egyéni tapasztalatot szeretnél?

BíborHírek! Kérem!

Ugye érdekel, mi jöhet még? Elküldöm Neked. Kérd a Bíborhíreket!
Őszintén érdekel a véleményed! Mit szeretnél itt látni? Miről beszélgetnél a legszívesebben?
Írd meg a Hozzászólásokban vagy a Bíborkalaposok facebook oldalán!
(Visited 66 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..