A virágnapok otthona

Az Ekliptika és az égi egyenlítő

Az állatöv tizenkét jegyét többféleképpen is csoportosíthatjuk. Az egyik csoportosítás alapja a négy őselem: tűz, víz, levegő, föld. Az egyes csoportokat képező elemek több tulajdonságban is megegyeznek. A zodiákus jegyei, elemi összetartozásuk szerint, elemi trigonokráciákat alkotnak.

Amikor egy esztendő 12 hónapját elosztod az őselemek számával, a néggyel, akkor kiderült, hogy 1 elemhez 3 hónap tartozik. A 3×3 hónap- és az elemi összetartozásuk miatt kapta a trigonokrácia nevet.
Nézzük csak, mely csillagjegyeket mondjuk levegő eleműnek.

levegő trigonokrácia jegyei: MÉRLEG, VÍZÖNTŐ, IKREK –  kulcsszava a kommunikáció. Jellemző rá az önkifejezés igénye, a racionalitás, a társaság kedvelése, a többirányúság jellemző rájuk.

Mi köze van ennek a Holdhoz?

A Hold az ekliptikát kb. 28 nap alatt járja körbe. Ez idő alatt végigjárja a Zodiákus valamennyi csillagjegyét. Egy jegyben átlagosan 2 – 2,5 napot tölt. Átlagsebessége: 13 ívfok 58 ívperc. Minden állatövi jegy 30 ívfokot foglal el.
A Hold haladási sebessége nem egyenletes, mert a pályája – az ekliptika – nem szabályos kör alakú, hanem egy elipszis. Így könnyű kiszámítani, hogy 1 ívfokon 1,5 – 2 óra az áthaladási ideje.

Az ókori asztrológusok elosztották a 360 fokot 12-vel és így – tizenkét egyenlő – 30 fokos szeletet kaptak. Ezek a szeletek lettek a Zodiákus jelek és a Nap pályájának hátterét adó csillagképekről kapták a nevüket.

Ezt hívjuk Tropikus (körbeforgó) zodiákusnak és a nyugati asztrológia a mai napig ezt a rendszert használja. A Zodiákus – a Nap pályájának hátterét adó csillagképekhez képest – folyamatos hátráló mozgásban van. Ez a precessziós mozgás.

A Levegő trigonokrácia jegyei

MÉRLEG
Gyorsaság, könnyed mozgás és gondolkodás, a jó kapcsolatteremtő készség jellemzik. A társ és az érzelem fontos a számára. A Mérleg szép, dekoratív és vonzó. A Mérleg nőknek jól állnak a különböző kiegészítők és a smink. Érdekli a divat, az ékszerek, szeret szépen öltözködni, dekoratívan kinézni. Nagyon fontos számára a szereplés. Rosszul viseli, amikor mellőzik. Kardinális jegyként, tudja, hogy mit akar. Szereti a jólétet, kényelmet. Nőies típus, de inkább feleség, mint anya. A külsőségek, a felszín a fontosabb. A Mérleg szereti a hódítást, de nehezen dönt. Többnyire világos, vékonyszálú haj, világos arcbőr; ovális arc (kis gödröcskével) és nőies testalkat jellemzik. A jegy férfi képviselői – általában – korán kopaszodnak.

VÍZÖNTŐ
Gyors gondolkodás, gyors mozgás jellemzi a Vízöntőt. Az egyik leggyorsabb felfogó képességgel rendelkező jegy a zodiákusban. Könnyed, jó kapcsolatteremtő készség; alapvetően intellektuális beállítottság jellemzi. Alkalmazkodó, de „ügyesen titkolja”. Jellemzően széles érdeklődési körű, sok mindennel foglalkozik. Az élet dolgaiban gyorsan és jól eligazodik Nyílt, őszinte és emberséges. Szereti az extrém divatokat, a szokatlan viseleteket. Nem szereti a korlátokat, a merev szabályokat, szinte mindig kitér előlük. Esetenként azonban „csakazértis” szembe is helyezkedik velük. Számára a szabadság és a függetlenség, és a kapcsolataiban a kommunikáció mellett az extremitás a fontos.

IKREK
Gyors, könnyed mozgás, beszéd és gondolkodás jellemzi. Nehezen tud egy helyben maradni, ritkán pontos. Beszéd közben is „mindig jár a keze” (gesztikulál). Nagyon fontos a számára a tudás, az információ. Sokat képes beszélni. Néha „elveszíti a fonalat”, mert elkalandozik a fő témától. A hírek, az információk „ínyence”, mindenbe belekóstol egy kicsit. Ismeretei azonban felszínesek, a kíváncsiság vezérli. Pletykál. Könnyen ismerkedik. Ő az, aki a sorban állás közben megszólít. Fontos a számára a megfelelő szabad tér. Az unalmat, egyhangúságot, a huzamosabb ideig „otthon lenni” állapotot nehezen viseli.
Kettős jegy. Mást mond és csupa jó indulatból, mást tesz.

Még több jó hírt, kipróbált ötletet és egyéni tapasztalatot szeretnél?

BíborHírek! Kérem!

Ugye érdekel, mi jöhet még? Elküldöm Neked. Kérd a Bíborhíreket!

Őszintén érdekel a véleményed! Mit szeretnél itt látni? Miről beszélgetnél a legszívesebben?

Írd meg a Hozzászólásokban vagy a Bíborkalaposok facebook oldalán!

(Visited 43 times, 1 visits today)